Prezidentův kuchař uvařil pro veřejnost 200 litrů polévky

Neuvěřitelných dvě stě litrů Staročeské zelňačky z uzených žeber připravil pro širokou veřejnost šéfkuchař starající se zároveň o gastronomii českého prezidenta. Jeho kulinářské umění si nenechaly ujít stovky lidí. Gurmánská benefice se uskutečnila v úterý na pražském Andělu a nechyběly na ní ani známé osobnosti.

Šéfkuchař Zbyněk Ženíšek

Úterní akce s názvem Polívková smršť byla Pražanům a návštěvníkům k dispozici od 10 do 19 hodin. Dvě stě litrů Staročeské zelňačky z uzených žeber s maďarskou klobásou a zakysanou smetanou uvařil šéfkuchař TOP HOTELu Praha Zbyněk Ženíšek. Ten připravuje jídlo i pro Hrad a získal řadu mezinárodních ocenění. Pyšnit se může třemi stříbrnými medailemi z národní soutěže kuchařského a cukrářského umění Gastro nebo zlatem z Culinary World Cup Luxembourg. „Na dvě stě litrů zelňačky jsem použil čtyřicet kilo uzených žeber, asi šedesát hlávek zelí, čtyřicet kilo moravské klobásy, dvacet kilo zakysané smetany, dvě a půl kila sladké papriky, tři a půl kila cibulové jíšky a další koření na dochucení,“ prozradil ingredience šéfkuchař, který je zároveň zapsán v Guinessově knize rekordů v počtu vyřezaných melounů na jednom místě. TOP HOTEL Praha dodal na charitativní akci polévku zcela zdarma, výtěžek z prodeje půjde na moderní rehabilitaci pro osoby s poškozením mozku. Kromě samotného šéfkuchaře nechyběla na Polévkové smršti ani přední česká operní pěvkyně a sólistka Národního divadla Andrea Kalivodová, která polévku nejen ochutnala, ale sama ji zájemcům nalévala, nebo doktorka Kateřina Cajthamlová.Polévku podávala i operní diva

footer